9. helmikuuta 2013

Sähly ja askelten määrä

"Terveyden kannalta 10 000 askelta pidetään suositeltavana päivittäisenä määränä. Ihanteellista olisi ottaa vähintään 13 000 askelta joka päivä. Päivittäisistä askeleista töissä ja kotona kertyy useimmille ihmisille 2000 - 5000 askelta. Arkiaskeleiden lisäksi puolen tunnin reipas kävelylenkki nostaa jo askelmäärän lähelle suositusta." (http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=96530)

Totena olen kuullut puhuttavan, että köyhän ei kannata ostaa huonoa. No, kävin Intersportissa katselemassa askelmittareita, koska täytyyhän minun saada tietää otanko päivässä suositeltavan määrän askeleita Turkulaisten mukaan. Kaupassa halvin askelmittari maksoi 40 euroa. Ajoin siis kotiin, ilman sitä askelmittaria. Huutonetistä huusin itselleni huippulaadukkaan askelmittarin, hinta postikuluineen 7 euroa.

Ensimmäinen tilastollinen pläjäys minusta askelmittarimiehenä nähdään sählypelistä. Pelaan kerran viikossa sählyä kaveriporukan kanssa. Katsotaan miten monta askelta tuli otettua.

Mittasin siis 60 minuutin ajan ottamieni askelten määrää. Laitoin askelmäärän ylös aina 15 minuutin välein.

Yhteensä otin askelia 4238 kappaletta. Jos keskimääräinen askeleen pituuteni olisi 60 cm, niin liikuin 60 minuutin aikana sählykentällä 2543 metriä.




Kuten tilastosta näkee on ottamieni askelten määrä vähentynyt pelin edetessä. Kuvitelkaapa verkkokalvoillenne tilanne; punainen, hikinen, finninaamainen ja haiseva valtion virkamies juoksee sählykaukalossa kuin päätön kana vailla mitään käsitystä sählymailan tarkoituksenmukaisesta käsittelystä. Kauhea ajatus. Eli kunto on huono. Päätön säntäily väheni kokoajan pelin edetessä. Raahauduin vaihtoon aina vain nopeammin ja nopeammin.

Loogistahan se on, että virtaa ja kuntoa riittää aluksi askeltamaan jopa puolustuspäätä kohti.

Kun tämä on numero ja tilastoblogi, niin tässä kertauksena vielä;

- Askelia 60 minuutin aikana 4238 kpl
- liikutut kilometrit yhteensä n. 2,5 km (askeleeni ka. pituus arvio 60 cm)
- tein räkäsiä tuurimaaleja 2
- yhteensä pelissä tehtiin maaleja ainakin 20.

Kyllä sähly on hyvä laji, siis sähly. Huomaa, että olen kirjoittanut koko ajan sählystä, en salibandystä.
Kirjoitan tulevaisuudessa vielä askelmittarilla tehdyistä havainnoista. Nimittäin, nykyinen superliikunnallinen elämäntapani on sellainen, että tuo Turkulaisten suositettelema 10 000 askelta saattaa jäädä haaveeksi nykyisillä liikkumisilla. Siksi se onkin hyvä testata. Tilanne voidaan korjata. Siitä tulee juttua myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Johtuukohan askeleiden väheneminen siitä, että kun kaksi maalia on jo tehtynä niin loppupelin voi antaa muidenkin yrittää?
    T: Reippahasti käyvät askeleet

    VastaaPoista